Νεα

Η σωστή υγιεινή και ασφάλεια, όπως και η υπεύθυνη χρήση πόρων είναι ευθύνη όλων μας!

Η σωστή υγιεινή και ασφάλεια, όπως και η υπεύθυνη χρήση πόρων είναι ευθύνη όλων μας!

Με μεγάλη χαρά και ακόμα πιο έντονο το αίσθημα της Κοινωνικής Ευθύνης υποδεχθήκαμε με την επαναλειτουργία τoυ σχολείου μας τους μαθητές μας.

Από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης, δεν παραμείναμε απλοί θεατές. Εργαστήκαμε αδιάλειπτα ώστε την επόμενη μέρα να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, αποφασισμένοι να υπερβούμε όλοι τους εαυτούς μας, για να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα. Αναγνωρίζοντας πως – περισσότερο από ποτέ – η υγεία, η ηρεμία, η άνεση και η ασφάλεια τόσο των μαθητών μας, όσο και του προσωπικού μας, είναι υψίστης σημασίας, θελήσαμε να αναβαθμίσουμε τα ήδη υψηλά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής που εφαρμόζουμε όλα τα χρόνια λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων μας.

Σε συνεργασία με την Παγκόσμια ηγετική Εταιρία TORK, του Σουηδικού Ομίλου ESSITYπου διακρίνεται για την πρωτοπορία του στα προϊόντα υγιεινής και υγείας, εφαρμόσαμε αναβαθμισμένα πρωτόκολλα καθαρισμού και υγιεινής σε όλο το φάσμα των διαδικασιών λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων μας, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των μαθητών μας. Για πάνω από 50 χρόνια, η Tork έχει δεσμευτεί και συνεχίζει να δεσμεύεται, στη βελτίωση της υγιεινής και του καθαρισμού σχολείων, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις και προϊόντα υγιεινής, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα πλυσίματος χεριών.

Η διαπαιδαγώγηση της σωστής υγιεινής μπορεί να αποτελείπρόκληση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της εξάπλωσης των κρυολογημάτων, της γρίπης και ιών. Επίσης, η διαπαιδαγώγηση της υπεύθυνης χρήσης πόρων μέσω της λογικής «σχεδιασμός, μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση», μετατρέποντας τα απόβλητα σε νέους πόρους, περιορίζει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και συμβάλλει ώστε να αποφεύγονται οι βλαβερές συνέπειες που προκαλούν τα τοξικά κατασκευαστικά υλικά τόσο στον άνθρωπο, όσο και στο περιβάλλον. Σήμερα, σχεδόν το 90% των συσκευασιών και ανταλλακτικών της Tork παράγεται από ανανεώσιμους πόρους, όπως χαρτί ή χαρτόνι που είναι ανακυκλώσιμα.

Στα Εκπαιδευτήριά μας προχωρήσαμε στην εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού και συσκευών σε όλους τους χώρους, τις αίθουσες με υλικά και προϊόντα καθαρισμού οικολογικά, φιλικά προς το περιβάλλον, πλήρως βιοδιασπώμενα, υποαλλεργικά που φροντίζουν για τη ευημερία των μαθητών, των δασκάλων και του προσωπικού μας.

Επίσης, γίνεται τακτική παρουσιάση και εκπαίδευση στους μαθητές μας μέσω υπολογιστών και με τη χρήση εφαρμογής ειδικά σχεδιασμένης με κινούμενα σχέδια και ήρωες για τησωστή υγιεινή και καθαριότητα και την ορθολογιστική χρήση των αναλωσίμων.

Παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος να δίνουμε την αγάπη μας στους μαθητές και τους γονείς που μας εμπιστεύονται!