F.A.Q

Συχνές ερωτήσεις σχετικές με τα εκπαιδευτήρια «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Στα Εκπαιδευτήριά μας εφαρμόζουμε διευρυμένο προσχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο επιτρέπει τη δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών από τις 07:00 έως τις 14:30 για 11 μήνες τον χρόνο, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα παραμονής – φύλαξης του παιδιού από τις 14:30 ως τις 17:00.

Τα παιδιά μπορούν να ξεκουραστούν ή και κοιμηθούν στο «Δωμάτιο των Ονείρων», σε έναν διαμορφωμένο χώρο με τρόπο, που να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο σπίτι τους.

Εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιείται από τους Νηπιαγωγούς μας, περιλαμβάνονται τα εξής επιπλέον μαθήματα:

 • Αγγλικά από καθηγήτριες που έχουν την Αγγλική ως μητρική γλώσσα.
 • Κολύμβηση στο τελευταίας τεχνολογίας θερμαινόμενο κλειστό κολυμβητήριο των Εκπαιδευτηρίων μας.
 • Φυσική Αγωγή από καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ειδικευμένους στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.
 • Μουσική και Μουσικοκινητική Αγωγή από Μουσικοπαιδαγωγό (σύστημα Orff).
 • Πρόγραμμα Πληροφορικής, στα πλαίσια της εξοικείωσης των παιδιών με την τεχνολογία.
 • Αισθητική Αγωγή / Καλλιτεχνικά για την καλλιέργεια της φαντασίας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Σε κάθε αίθουσα υπάρχουν «γωνίες δραστηριοτήτων», όπως η γωνιά της μουσικής, η γωνιά των παζλ και του κουκλόσπιτου, η γωνιά εικαστικών και των πειραμάτων. Εκεί τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας!

Επίσης, παρέχεται αναβαθμισμένο έγχρωμο έντυπο και ψηφιακό υλικό, ενώ όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Microsoft Teams, όπου μπορούν να βρουν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Τέλος, οι αίθουσες του Νηπίου μας είναι εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες και σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, με στόχο την καλύτερη κατάκτηση της γνώσης.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής. Επιμορφωτικές επισκέψεις πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα σε προσεκτικά επιλεγμένους χώρους, σχετικούς με τα ενδιαφέροντα των παιδιών και με τη θεματική ενότητα που πραγματεύονται στην τάξη, με βάση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθούμε.

Περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα, προγράμματα που υλοποιούνται σε μουσεία και σε τεχνολογικούς χώρους, καθώς και αθλητικές εκδρομές.

Το σχολείο μας οργανώνει πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, όπως χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar, επετειακές γιορτές, θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικά δρώμενα, περιβαλλοντικές δράσεις και αθλητικές εκδηλώσεις, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στη σχολική ζωή. Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών μας σε τέτοιες δράσεις τους βοηθούν να κατακτούν δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Το Γραφείο Κίνησης του Σχολείου μας εξασφαλίζει τη δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης των μαθητών στην πόρτα του σπιτιού τους, ενώ φροντίζει να επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή χρονική διάρκεια των δρομολογίων. Παράλληλα, διενεργείται σχολαστικός έλεγχος στη συντήρηση των σχολικών λεωφορείων, ενώ ο πλήρης εξοπλισμός τους με συστήματα εντοπισμού (GPS) επισφραγίζει τις προδιαγραφές ασφαλείας. Τέλος, εφαρμόζονται και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προστασίας κατά της COVID -19.

Οι εκπαιδευτικοί μας είναι κατάλληλα καταρτισμένοι, ενώ πραγματοποιούνται προγράμματα επιμόρφωσής τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τέλος, υποστηρίζονται στο παιδαγωγικό τους έργο από έμπειρους σχολικούς συμβούλους και την παιδοψυχολόγο του σχολείου μας.

Επενδύουμε στη διαρκή επιμόρφωση του εκπαιδευτικού μας προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε καταρτίσει ετήσιο πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών μας, που αναφέρεται στις νέες διδακτικές μεθόδους, σε ψυχοπαιδαγωγικές πρακτικές, στη χρήση των νέων τεχνολογιών και στην παραγωγική ηλεκτρονικού υλικού, με στόχο την αποτελεσματικότητα του σύνθετου εκπαιδευτικού έργου.

Το σχολείο διαθέτει ιατρείο με γιατρό (και νοσηλεύτρια), με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση θεμάτων υγείας των μαθητών/τριών.

Η παιδοψυχολόγος αποτελεί μέλος του σχολείου μας εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία να υποστηρίζει αποτελεσματικά το έργο μας.

Ο ρόλος της παιδοψυχολόγου στο σχολείο είναι πολυσύνθετος:

 • Παρακολουθεί την πορεία των παιδιών ώστε να έχει ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξή τους.
 • Υποστηρίζει το διδακτικό προσωπικό δίνοντας συμβουλές για την αντιμετώπιση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς.
 • Συναντά τους γονείς των παιδιών όποτε αυτοί το ζητήσουν ή όταν θεωρήσουμε ότι πρέπει να αναπτύξουμε και αυτό το επίπεδο συνεργασίας για να δουλέψουμε αποτελεσματικά με το παιδί.
 • Αποτελεί τον ομιλητή σε διαλέξεις και συζητήσεις με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

Η συνεργασία σχολείου - οικογένειας έχει τεράστια σημασία για την πρόοδο και την εξέλιξη του ίδιου του παιδιού. Η επικοινωνία μας πραγματοποιείται με πολλούς τρόπους:

 • Καθημερινή γραπτή ενημέρωση, με το τετράδιο επικοινωνίας μαθητή.
 • Επικοινωνία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Microsoft Teams.
 • Μηνιαίες συγκεντρώσεις γονέων.
 • Τηλεφωνική και προσωπική επικοινωνία όπου κρίνεται αναγκαίο.
 • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Σε περιόδους αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας των σχολείων, πραγματοποιείται on-line ενημέρωση γονέων σχετικά με την επίδοση και την συμπεριφορά των παιδιών τους. Επίσης στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα αναρτάται υλικό που αφορά ενημέρωση για εκδηλώσεις, δράσεις και τη γενικότερη σχολική ζωή.

Το Δεκατιανό παρέχεται από το σχολείο μας στα προνήπια και τα νήπια, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να φέρουν και το δικό τους κολατσιό από το σπίτι.

Το Μεσημεριανό παρέχεται στα παιδιά που συνεχίζουν το διευρυμένο πρόγραμμα μέχρι τις 17:00. Το πρόγραμμα διατροφής είναι σχεδιασμένο από Διατροφολόγο και Παιδίατρο, παρασκευάζεται καθημερινά με αγνά υλικά και σύμφωνα με τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής.

Κατά την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας Covid-19, το σχολείο μας ήταν έτοιμο από την πρώτη κιόλας ημέρα της αναστολής και εφάρμοσε πλήρως το πρόγραμμά του σε όλα τα μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Microsoft Τeams.

Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία της φυσικής τάξης εφαρμόστηκε πλήρως και στην ηλεκτρονική τάξη με μεγάλη επιτυχία.

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκαν ακόμα όλες οι εξωδιδακτικές δραστηριότητες, καθώς και οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Σε περιόδους αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας των σχολείων, πραγματοποιείται on-line ενημέρωση γονέων σχετικά με την επίδοση και τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Επίσης στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα αναρτάται υλικό που αφορά ενημέρωση για εκδηλώσεις, δράσεις και τη γενικότερη σχολική ζωή.

Το παιδί, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή του στο Νηπιαγωγείο, διασφαλίζει την ομαλή του μετάβαση στην Α’ Δημοτικού. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τρόπο, που ενισχύει γνωστικά και κοινωνικο-συναισθηματικά τα παιδιά και προωθεί την ανεξαρτητοποίηση στη μάθηση. Συγκεκριμένα, η διαδικασία ομαλής μετάβασης περιλαμβάνει:

 • Συστηματική συνεργασία νηπιαγωγών – δασκάλων.
 • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων για το πρόγραμμα της Α’ Δημοτικού.
 • Επίσκεψη των μαθητών του Νηπιαγωγείου στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου.
 • Δημιουργία κατάλληλου κλίματος για την υποδοχή των μαθητών.
 • Γνωριμία με τον/τη μαθητή/τρια (προσωπική συνέντευξη, συμπλήρωση ερωτηματολογίου με τη βοήθεια Παιδοψυχολόγου και Εκπαιδευτικού).
 • Αξιολόγηση με βάση το ερωτηματολόγιο γνωριμίας (σχόλια από την υπεύθυνη συμβουλευτικής, τη Διευθύντρια και τους Εκπαιδευτικούς).
 • Εβδομάδα προσομοίωσης τον μήνα Σεπτέμβριο (την εβδομάδα πριν τον Αγιασμό).

Η σωστή υγιεινή και ασφάλεια, όπως και η υπεύθυνη χρήση πόρων είναι ευθύνη όλων μας!

Με μεγάλη χαρά και ακόμα πιο έντονο το αίσθημα της Κοινωνικής Ευθύνης υποδεχθήκαμε με την επαναλειτουργία τoυ σχολείου μας τους μαθητές μας.

Από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης, δεν παραμείναμε απλοί θεατές. Εργαστήκαμε αδιάλειπτα ώστε την επόμενη μέρα να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, αποφασισμένοι να υπερβούμε όλοι τους εαυτούς μας, για να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα. Αναγνωρίζοντας πως – περισσότερο από ποτέ – η υγεία, η ηρεμία, η άνεση και η ασφάλεια τόσο των μαθητών μας, όσο και του προσωπικού μας, είναι υψίστης σημασίας, θελήσαμε να αναβαθμίσουμε τα ήδη υψηλά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής που εφαρμόζουμε όλα τα χρόνια λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων μας.

Σε συνεργασία με την Παγκόσμια ηγετική Εταιρία TORK, του Σουηδικού Ομίλου ESSITYπου διακρίνεται για την πρωτοπορία του στα προϊόντα υγιεινής και υγείας, εφαρμόσαμε αναβαθμισμένα πρωτόκολλα καθαρισμού και υγιεινής σε όλο το φάσμα των διαδικασιών λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων μας, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των μαθητών μας. Για πάνω από 50 χρόνια, η Tork έχει δεσμευτεί και συνεχίζει να δεσμεύεται, στη βελτίωση της υγιεινής και του καθαρισμού σχολείων, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις και προϊόντα υγιεινής, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα πλυσίματος χεριών.

Η διαπαιδαγώγηση της σωστής υγιεινής μπορεί να αποτελείπρόκληση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της εξάπλωσης των κρυολογημάτων, της γρίπης και ιών. Επίσης, η διαπαιδαγώγηση της υπεύθυνης χρήσης πόρων μέσω της λογικής «σχεδιασμός, μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση», μετατρέποντας τα απόβλητα σε νέους πόρους, περιορίζει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και συμβάλλει ώστε να αποφεύγονται οι βλαβερές συνέπειες που προκαλούν τα τοξικά κατασκευαστικά υλικά τόσο στον άνθρωπο, όσο και στο περιβάλλον. Σήμερα, σχεδόν το 90% των συσκευασιών και ανταλλακτικών της Tork παράγεται από ανανεώσιμους πόρους, όπως χαρτί ή χαρτόνι που είναι ανακυκλώσιμα.

Στα Εκπαιδευτήριά μας προχωρήσαμε στην εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού και συσκευών σε όλους τους χώρους, τις αίθουσες με υλικά και προϊόντα καθαρισμού οικολογικά, φιλικά προς το περιβάλλον, πλήρως βιοδιασπώμενα, υποαλλεργικά που φροντίζουν για τη ευημερία των μαθητών, των δασκάλων και του προσωπικού μας. Επίσης, γίνεται τακτική παρουσιάση και εκπαίδευση στους μαθητές μας μέσω υπολογιστών και με τη χρήση εφαρμογής ειδικά σχεδιασμένης με κινούμενα σχέδια και ήρωες για τησωστή υγιεινή και καθαριότητα και την ορθολογιστική χρήση των αναλωσίμων.

Παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος να δίνουμε την αγάπη μας στους μαθητές και τους γονείς που μας εμπιστεύονται!

Το σχολείο μας δίνει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της καθαριότητας και της υγιεινής. Οι αίθουσες και τα παιχνίδια καθαρίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά, μετά το πέρας των μαθημάτων. Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου μεριμνά για την καθαριότητα στις τουαλέτες.