ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Πες μου και θα ξεχάσω…

Δίδαξέ με και θα μάθω…

Κάνε με να συμμετέχω και θα θυμάμαι”

Benjamin Franklin
Τα Εκπαιδευτήρια «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» είναι ένα σύγχρονο σχολείο με Eυρωπαϊκό προσανατολισμό.

Όραμά μας είναι η ψυχική και πνευματική διάπλαση όλων των μαθητών από τη νηπιακή κιόλας ηλικία, προκειμένου τα παιδιά να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους, να αποκτήσουν γνώσεις, να εξελίξουν τις δεξιότητές τους, να εκτιμήσουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν μια ισορροπημένη φιλοσοφία ζωής.

Η ομάδα των παιδαγωγών μας και ολόκληρο το προσωπικό μαςαπαρτίζονται από ανθρώπους - επαγγελματίες, που τρέφουν βαθιά αγάπη και σεβασμό, τόσο για τα ίδια τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους. Πρόκειται για μια σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται μέρα με τη μέρα και γίνεται πράξη, από την πρώτη κιόλας μέρα τους στο σχολείο.

Για να εκπληρώσουμε το όραμά μας, επανασχεδιάσαμε το Παιδαγωγικό μας Μωσαϊκό, εμπνεόμενοι από τους θεωρητικούς της εκπαίδευσης (Rousseau, Pestalozzi, Froebel, Montessori, Malaguzzi), το επίσημο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας και τα σύγχρονα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών.

Αλλά δεν σταματήσαμε εδώ.Καθημερινά σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις δράσεις μας, σύμφωνα με τις εμπειρίες και τις ανάγκες των παιδιών, που συνεχώς αλλάζουν.

Φιλοσοφία Νέα Παιδεία εκπαιδευτήρια Αθήνα